Økouka

ØKOUKA i hele landet

ØKOUKA feirer den norske, økologiske maten. Velg blant over 200 arrangementer, der du får lære noe nytt, oppleve noe spennende, smake noe godt og ha det gøy! 

Nå starter vi nedtelling til ØKOUKA over hele landet, der du er invitert til å bli med og feire den norske, økologiske maten og sende din takk til bonden.

Debatt, slakt og fest
Bli med på kurs, debatter og seminarer og få kunnskap og inspirasjon om økologisk og biodynamisk landbruk og mat. Programmene rundt omkring er både varierte og omfattende;
ØKOUKA Buskerud inviterer til Økologisk Matfest, ØKOUKA Sør-Trøndelag arrangerer til Økologisk fra jord til bord- fagseminar og det blir kurs i hønseslakting under ØKOUKA Oslo.
Er du nysgjerrig på å drive en gård, kan du sjekke ut temakvelden “Hjelp, vi vil inn i landbruket!” på Kulturhuset i Oslo.
I tillegg blir det flere Åpen Økologisk Gård - arrangementer, hvor flere av dem er andelsgårder. I Oslo feirer også Cultura bank 20 års jubileum 23. september på Vippa Oslo.

13 ØKOUKER
– Det er veldig gøy at det er så mange uker i år og at vi dekker et enda større område. Nå har enda flere muligheten til å finne sin lokale ØKOUKA, sier Markus Brun Hustad, prosjektkoordinator for ØKOUKA nasjonalt og i Oslo.

I år arrangeres ØKOUKA i: Oslo, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Telemark, Buskerud, Agder, Rogaland, Bergen, Nordland, Møre og Romsdal – og tre nye steder: Sogn og Fjordane, Østfold, Nord-Østerdalen og Røros. Hovedparten av arrangementene er i uke 39, altså den siste uka i september, men flere steder starter allerede i uke 38. Sjekk tidspunkt og program på ditt hjemsted.

Takk til bonden
For å vise takknemlighet til bonden blir det en landsdekkene postkortkampanje under ØKOUKA.
– Vi ønsker at alle økobøndene i landet skal få en personlig hilsen med takk fra forbrukere. Alle som verdsetter maten og den norske økobondens innsats, er velkommen til å delta, sier Markus Brun Hustad.

Slik takker DU økobonden:
1              Kom på et ØKOUKA-arrangement
2              Fyll ut postkort med din egen takk til bonden
3              ØKOUKA sender ditt postkort direkte til en økologisk bonde i ditt nærmiljø

Sjekk programmet på ditt hjemsted på okouka.no og lik din lokale ØKOUKA-side på Facebook for mer informasjon!

Feil eller mangler i artikkelen? Kontakt oss på agropub@norsok.no