
Se video: Lær om økologisk husdyrhold
Se våre seks presentasjoner med tema «Økologisk husdyrhold», «Økologisk fjørfeproduksjon», «Økologisk saueproduksjon», «Økologisk melkeproduksjon – Ku-kalv-kontakt», «Økologisk kjøttproduksjon på okser og kastrater» og «Økologisk svineproduksjon».
Lærematerialet som NORSØK har utarbeidet bygger på tidligere publikasjoner og gir en god innføring i økologisk husdyrproduksjon, og hva som er særegent for de ulike produksjonene. Det formidler oppdatert kunnskap om økologisk regelverk, dyrevelferd og praktiske løsninger for bygninger og uteområder/luftegårder. Presentasjonene er relevante for bønder, studenter, rådgivere og andre med interesse for økologisk husdyrhold og dyrevelferd.
Klikk på lenkene nedenfor for å se:

Tiltak som øker interessen for økologisk produksjon, fremmer samarbeid og legger til rette for kunnskapsdeling, er viktige - særlig fordi andelen økologiske husdyr i Norge fortsatt er lav. I 2023 var kun 3,5% av melkekyr, 4,1% av ammekyr, 4,8% av sau, 6,3% av verpehøns og under 1% av svin og slaktekylling økologiske. Med det nye målet om at 10% av norsk jordbruksareal skal være økologisk innen 2032, er det stort behov for formidling av kunnskap og erfaringer som kan motivere flere til å starte opp eller fortsette med økologisk husdyrhold.
Se også:
Feil eller mangler i artikkelen? Kontakt oss på agropub@norsok.no