Tidligere arrangementer
Vis kommende arrangementerFagdag i artsrik slåttemark på Ryo, Aurland
- 4. juli 2025 11:00-15:00
Velkommen til ein triveleg dag i artsrik slåttemark saman med andre som er interesserte og tek vare på denne viktige naturtypen!
Resirkulert gjødsel i kornåkeren: Markdag på Fale i Sunndal
- 1. juli 2025 18:00-20:00
Kan restar frå havet og husdyrgjødsel bli til effektiv og miljøvennleg gjødsel for korn og potet? Det undersøker vi nå i feltforsøket som er del av MinOrg-prosjektet – og du er hjarteleg velkomen til markdag! På Fale i Sunndal testar vi ut ei ny type mineralorganisk gjødsel laga av biorest frå husdyrgjødsel og fiskeslam, blanda med marine restråstoff. Denne typen resirkulert gjødsel kan bli eit viktig bidrag i framtidas sirkulære landbruk – men kva seier forsøka så langt?
Studietur til Sverige: Belgvekster til humankonsum
- 24. juni 2025 09:00-16:00
- 25. juni 2025 09:00-16:00
- 26. juni 2025 09:00-16:00
Bli med på studietur til Sverige fra 24.–26. juni, og lær om økologisk dyrking av belgvekster, hvordan sikre god agronomi, høy kvalitet og nå ut til markedet.
Introduksjonskurs i naturlig/biodynamisk birøkt
- 21. juni 2025 09:30-16:00
Eric Brinkhof har mange års erfaring i birøkt på bienes premisser
Det blir servert varm økologisk lunsj og kaffe/te.
Markdag proteingjødsling i hvete - konvensjonelt/økologisk
- 16. juni 2025 12:00-16:00
Nasjonal øko markdag på jordbær og bringebær
- 3. juni 2025 10:00-16:00
Fagdag om pollinerende insekter - og litt om jordhelse
- 28. mai 2025 10:00-14:00
Praktisk kurs i gardsskala kompostering på Svanøy
- 23. mai 2025 15:30-19:30
Lagrar du fast husdyrgjødsel, fôrrestar og anna komposterbart gardsavfall i dungar? Pressar du frukt, eller produserer du grønsaker, og har ein del avfall frå produksjonen? Bli med på eit spennande kurs ute i havgapet!
Fosfor i et bærekraftperspektiv
- 20. mai 2025 09:00-16:30
Fosfor (P) er en kritisk ressurs for matproduksjon, og både bekymringer for framtidig tilgang på P og de miljøproblemene som P på avveie skaper, gjør at det har blitt stadig mer fokus på dette næringsstoffet. Økende krav til resirkulering av organisk avfall og nye avfallsstrømmer setter også fokus på en mer bærekraftig forvaltning av P. På dette seminaret vil en rekke ledende forskere og andre aktører på området presentere et tilbakeblikk på forskningen som har blitt gjort i Norge på fosfor, dagens kunnskapsstatus, samt anvendelser og perspektiver for framtida.
Økomat fra Nofima: Holdbarhet, konsistens og farge når tilsetningsstoff fjernes
- 19. mai 2025 12:00-15:00
ØkoMat inviterer til nettkurs: Hvordan kan vi sikre holdbarhet, konsistens og farge i produkter når det fjernes enkelte tilsetningsstoff som har dette som oppgave?
Økologisk syltetøy- og geléproduksjon
- 6. mai 2025 09:00-16:00
- 7. mai 2025 09:00-16:00
Rabarbra-webinar
- 30. apr. 2025 12:00-13:30
Ingebjørg Gudmestad Wold, Nærbø i Rogaland, holder foredrag om hvordan hun dyrker rabarbra. Hun forteller også litt om historien til rabarbraen i Norge. Sammen med sin mann driver Ingebjørg garden Köhler-Paviljongen, hvor de dyrker og foredler rabarbra. I tillegg drifter de også kurs- og selskapslokaler på garden.
Jorddekke i allsidig småskala grønnsaksdyrking
- 10. apr. 2025 19:00-20:30
Økologiske skolehager og bærekraftig læring (VU-PPSK200)
- 7. apr. 2025
Kurset er aktuelt for lærere, barnehageansatte, SFO-medarbeidere, personer med sosialpedagogisk og helsefaglig kompetanse, gårdbrukere og andre som ønsker å lære mer om bruk av hage og gård som arena for læring og utvikling i barnehage, skole og sosial- og helsefaglig virksomhet. De tre første samlingene holdes på Gartneriet på Bygdø Kongsgård med allsidig økologisk hagebruk som omfatter en stor kjøkkenhage, frukt- og bærhage, urte- og blomsterhager. Produktene brukes i kafeen i veksthuset. Kurslokalene er i veksthuset og i fyrhuset. Første samling starter 7. april og kurset gir 15 studiepoeng.
Inspirasjonsdag om grønnsaker - Lær om dyrking, opprinnelse, marked og kulturhistorie
- 4. apr. 2025 10:00-14:00
Kurs i heilskapleg gardsplanlegging
- 4. apr. 2025 17:00-20:00
- 5. apr. 2025 09:00-16:00
- 6. apr. 2025 09:00-16:00