Fagartikler (Mat: Næringsinnhold)Fagartikkel|Landbruk|MatArtiskokk, jordskokk og kinaskokk – både for hage og kokkSelv om artiskokk, jordskokk og kinaskokk er eksotiske vekster, er de flerårige og enkle å lykkes med i hagen. I artikkelen gis det råd om dyrking og tips til tilberedning ...Fagartikkel|Landbruk|MatØkologisk mat har mer næringsstoffer og færre uønskete stoffer enn konvensjonell matNår man sammenligner økologisk med konvensjonelt produsert mat, finner man mer næringsstoffer og mindre av en rekke potensielle farer i den økologiske maten.Fagartikkel|Landbruk|MatTindved - Nordens pasjonsfruktArbeid er i gang for å øke dyrkingen av tindved – også kalt Nordens pasjonsfrukt. Steve Saltermark i NLR Nord-Norge vil øke kunnskapen om og interessen for disse velsmakende og ...Fagartikkel|Landbruk|MatGod kvalitet med borNæringsstoffet bor (B) påvirker mange prosesser i plantene. Bormangel kan gi sterk misvekst. Slik mangel er et kjent fenomen for plantedyrkere i Norge, særlig innen grønnsaker, frukt og bær, men ...Fagartikkel|Landbruk|MatØkologisk mat - bedre enn ikke-økologisk mat?Det er umulig å svare et generelt ja eller nei på spørsmålet om økologisk mat er bedre eller sunnere enn annen mat ut fra den forskningen som fins i dag. ...Fagartikkel|MatØkologiske produkterØkologisk mat kjennetegnes først og fremst av den miljøvennlige måten de er laget på.