Tidligere arrangementer
Vis kommende arrangementerIntroduksjonskurs i biodynamisk/naturlig birøkt
- 17. juni 2023 10:00-14:00
Eric Brinkhof har mange års erfaring i birøkt på bienes premisser. Denne dagen vil du få et godt innblikk i en birøkt som tar bienes trivsel som utgangspunkt. Kurset er både teoretisk og praktisk. Vi skal snakke om bienes biologi, egnete bikuber, voksbygging, sverming og avl og vi skal ta en titt i ulike bikuber med fokus på disse temaer. Det blir servert økologisk lunsj og kaffe.
Økologisk kurs på Lørdal Gaard - Nedskjæring av lam
- 6. juni 2023 09:30-14:00
Målet med kurset er å gi deltagerne økt kunnskap om nedskjæring av lam. Deltagerne skal lære å skjære ned lam på en optimal måte, og få kunnskap om utnyttelsen av råvaren til ulike foredlings produkter.

Urban Farms: Bærekraftig matproduksjon i urbane strøk
- 5. juni 2023 10:00-15:00
Bønder og byen : Symbiose eller eksistensiell konflikt? Voksende byer har en tendens til å konsumere landbruksareal på sin vei for å skape rom for flere folk og mer infrastruktur. Forskningsprosjektet Urban Farms har undersøkt om bønder og byen kan smelte sammen i en produktiv symbiose i stedet for å ende i en eksistensiell konflikt. Nå kan du ta del i kunnskapen når prosjektet avholder sitt avslutningsseminar der vi deler lærdom fra bønder, forskere og byfolk som har deltatt i arbeidet.
Norges Vels gründerpris
- 1. juni 2023 00:00-00:00
For 2023 har Norges Vel valgt JORD som tema for årets Gründerpris. Bli med oss i jakten på jordgründeren – nominer innen 1. juni.
Nasjonalt økologisk vårmøte i frukt
- 26. apr. 2023 17:00-18:00
- 25. mai 2023 17:00-18:00
7 grunner til å velge økologisk
- 19. apr. 2023 18:00-20:00
Med kua som superstjerne
- 12. apr. 2023 18:00-19:30
En sammenheng mellom måten vi produserer maten på, innholdet i maten og vår egen helse?
- 30. mars 2023 18:00-20:00
Kjersti Rinde Omsted har de siste 15 årene jobbet mye med sammenhengen mellom maten vi spiser og helsen vår. Hun ble alvorlig syk med ME (Kronisk utmattelsessyndrom), og ble sengeliggende. I lang tid var hun en kasteball mellom ulike deler av helsevesenet, og det var et kappløp om å stille diagnoser. Ingen snakket om mat, kosthold, fordøyelse og helhetlig helse.
Nasjonalt plantevernmøte for øko-fruktdyrkere på Teams.
- 29. mars 2023 17:00-18:00
Fra plog til rot - En innføring i dyrkning av fangvekster og omstilling til redusert eller ingen jordarbeiding
- 16. mars 2023 18:30-20:30
- 28. mars 2023 18:30-20:30
- 13. apr. 2023 18:30-20:30
Bli med på fagdag om økologisk dyrking i veksthus og veksttunnel
- 16. mars 2023 10:00-14:00
Temakveld: Kompostering av fast husdyrgjødsel
- 16. mars 2023 16:30-20:15
Velkommen til temakveld om kompostering av fast husdyrgjødsel. Gårdbrukere med produksjonsdyr og hest inviteres til temakveld. Det vil bli fokus på kompostering av husdyrtalle, fôrrester og annet organisk avfall.
Hva er en bærekraftig matproduksjon i et norsk perspektiv? (Webinar)
- 15. mars 2023 08:15-09:30
Bærekraft er på alles lepper og vi spør – hva vil det si å få en mer bærekraftig matproduksjon? Mat fra framtidas norske jordbruk skal produseres på en måte som ikke forringer ressursene, som ivaretar levedyktigheten i økosystemene, og som bidrar til å redusere den globale oppvarmingen. Hvordan kan jordbruket bli enda mer bærekraftig?
Småskala økologisk potetdyrking
- 9. mars 2023 18:00-19:30
Grønnsaksdyrking i små permakulturhager
- 9. mars 2023 19:00-20:00
Vil du lære mer om å bruke permakulturdesign i mindre hager? Marthe Svendsen Aune dyrker store deler av familiens mat i sin 1 mål store villahage. Det er utrolig hvor mye som kan dyrkes på liten plass.
Økologisk kjøkkenhagedyrking- og planlegging
- 3. mars 2023 10:00-15:00
- 4. mars 2023 10:00-15:00