Emneord: KraftfôrPublikasjon|Landbruk|MiljøIntensiv drift ikke alltid bedre for miljø og økonomiMiljøeffekter av mjølkeproduksjonsbruk i Midt-Norge har blitt undersøkt. I alt 200 gårder ble delt i tre grupper etter tildelt kraftfôrmengde. Klimagassutslipp, arealbruk, energi- og nitrogenintensitet og lønnsomhet ble undersøkt. Mer ...Publikasjon|LandbrukProduksjon av eget kraftfôr - krossensileringNIBIO har gjeve ut ein kort omtale av kva krossensilering av korn er, og korleis ein skal gjere arbeidet slik at resultatet blir best mogleg.Fagartikkel|LandbrukHeimavla kraftfôr gir god økonomiØkologisk kraftfôr er kostbart og restaurantene er mer opptatt av hva dyrene er fôra med enn at det står Debio på dem. Ingrid Vingelsgaard og Arnstein Enget i Vingelen omsetter ...Fagartikkel|LandbrukStort behov for økologisk kornKravet til egetprodusert fôr har blitt skjerpet for fjørfe, svin og drøvtyggere i de nye reglene for økologisk produksjon. Med økt økologisk husdyrproduksjon øker dermed også behovet for økt norsk ...Fagartikkel|LandbrukKraftfôrKraftfôr er fôrmidler eller fôrblandinger som har et høgt innhold av energi eller av protein.Fagartikkel|LandbrukKrossensilering av kornKrossensilering av korn kan utvide dyrkingsgrensene for korn til mer marginale områder i dal- og fjellbygder. Det kan også være et godt og smakfullt fôralternativ for å redusere kraftfôrkostnader i ...Se alle emneord