Emneord: MjølkFagartikkel|LandbrukLykkes tross begrensningerProsjektet «Økologisk Foregangsfylke Melk» i Trøndelag har studert statistikk for lokale bruk, og ser store ulikheter i resultatene. Både avdrått, fettprosent og proteinprosent varierer mye. Otto og Solrunn Ekker utmerker ...Fagartikkel|LandbrukMjølkekvalitetGod mjølkekvalitet er ein føresetnad for at forbrukarane skal kjøpe mjølkeprodukta. Moderate kraftfôrmengder og ein stor del trevlerikt fôr held feittprosenten i mjølka oppe. Godt vårbeite med lite trevlar kan ...Publikasjon|Landbruk|MatKlare forskjeller mellom økologiske og konvensjonelle melk- og kjøttprodukterOmfattende studier viser klare forskjeller mellom økologiske og konvensjonelle melk- og kjøttprodukter, bla. for ernæringsmessige viktige fettsyrer. Funnene er publisert i tidsskriftet British Journal of Nutrition.Publikasjon|LandbrukMjølkekyr med horn i løsdriftForskningssenteret for økologisk jordbruk (FiBL) i Sveits har laget en rapport om tilpasninger, plassforhold og innredning for melkekyr med horn i løsdrift.Fagartikkel|LandbrukSyrning av mjølk til kalv ved hjelp av bakteriekulturRiktig syrna mjølk gir ein stabil effekt i kalvens mage og tarm. Den sure mjølka gjer det vanskelegare for sjukdomsframkallande bakteriar å formeire seg og dermed påføre kalven sjukdom og ...Fagartikkel|LandbrukFôring og mjølkekvalitetGod mjølkekvalitet er en forutsetning for at forbrukerne vil kjøpe mjølkeproduktene.Se alle emneord