Emneord: ProteinfôrPublikasjon|LandbrukGode råd for økologisk mjølkeproduksjonBruk av kløver i engdyrkinga er viktig for avlinga og proteinforsyninga til økologiske mjølkekyr. Mjølkekyr trenger også E-vitamin, men ekstra tilskudd er ikke alltid nødvendig. Resultater fra forskning og forsøk ...Fagartikkel|LandbrukDyrking av økologisk høstrapsFlere økobønder kan dyrke høstraps. Nye sorter som egner seg for norsk klima gjør det mulig å utvide dyrkingsområdet og etterspørselen er stor. Rapsdyrker Thorbjørn Lund i Østfold forteller om ...Fagartikkel|LandbrukNye regler for økologisk produksjonFra nyttår 2022 gjelder nye regler for økologisk landbruk i EU. Gjennom EØS-avtalen skal dette regelverket også gjelde i Norge. NORSØK har utgitt flere publikasjoner som beskriver konsekvenser og mulige ...Publikasjon|LandbrukKilder til lokalprodusert økologisk proteinfôr til fjørfe og grisDet er behov for mer lokalt produsert økologisk proteinfôr til enmagete dyr. Ulike råstoffer kan være aktuelle. NORSØK har utarbeidet en oversikt over hva som forgår av forsknings- og utviklingsarbeid ...Fagartikkel|LandbrukProteiner fra enga - også til enmaga dyrProduksjon av proteinfôr til enmagete dyr på engarealer er mulig. I prosjektet OrganoFinery presses engbiomasse til pressjuice som inneholder rundt 40 % proteiner.Se alle emneord