Emneord: ÅkerbønnerNyhet|LandbrukMer og bedre økologisk vårhveteGode erfaringer med økologiske åkerbønner og vårhvete i Vestfold.Fagartikkel|LandbrukØkt mangfold gir mer stabile avlinger av åkerbønnerSortskombinasjoner og samplanting med åkerbønne og vårhvete kan øke avlingsstabiliteten hos åkerbønne ved å redusere risikoen for ugrasproblemer og soppsykdommer. I tillegg kan samplanting gi bedre utnyttelse av nitrogenet som ...Publikasjon|Landbruk|MatNorsk proteinproduksjon til mat og fôrMye av det proteinet mennesker og husdyr spiser i Norge blir importert. Den norske andelen av protein i mat og fôr bør derfor økes i tida framover. Det er økende ...Publikasjon|LandbrukNorske åkerbønner - alternativ til importert soya?Åkerbønner inneholder mye protein og kan erstatte soya i kraftfôret. De gir god forgrødeeffekt og et bedre vekstskifte ved korndyrking.Se alle emneord