Fagartikler (Mat)Fagartikkel|Landbruk|Mat|Hage|MiljøHelseprinsippetØkologisk landbruk skal opprettholde og fremme helsa til jord, planter, dyr, mennesker og jordkloden som en udelelig helhet.Fagartikkel|Landbruk|Mat|Hage|MiljøPrinsipper og definisjon for økologisk landbrukDe fire prinsippene omhandler helseprinsippet, økologiprinsippet, rettferdighetsprinsippet og varsomhetsprinsippet. Den internasjonale definisjonen av økologisk landbruk ble vedtatt i 2008.Fagartikkel|Landbruk|Mat|HageAndelslandbruk – nye løsninger for matproduksjon og omsetningEt tett samarbeid mellom produsent og forbruker kjennetegner andelslandbruket. Antall norske andelslandbruk øker stadig. I sin masteroppgave ved Universitetet i Oslo belyser Alexandra Devik ulike sider ved en slik produksjons- ...Fagartikkel|Landbruk|Mat|MiljøEffekter av kjemisk-syntetiske sprøytemidlerMattilsynet analyserer matvarer for rester av kjemisk-syntetiske sprøytemidler, og finner årlig flere prøver med rester over og under grenseverdiene. I tillegg til ønsket effekt av midlene på ulike skadegjørere kan ...Fagartikkel|Landbruk|Mat|HageDyrk og spis nye grønnsaker!Eksotisk frukt og bær vet de fleste hva er, men hva med eksotisk grønt? Fagartikkel|Landbruk|MatRegelverk for økologisk produksjonI Norge er økologisk landbruksproduksjon regulert av Forskrift om økologisk produksjon og merking av økologiske landbruksprodukter og næringsmidler, «økologiforskriften», fastsatt av Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet. Mattilsynet er ...« Forrige side12Neste side »