Emneord: KostholdNyhet|Landbruk|MatKostholdsstudier viser positivt resultat ved bruk av økologisk matFlere langvarige kostholdsstudier viser positive helseeffekter av å spise økologisk mat sammenlignet med et kosthold med konvensjonell mat. Dette kommer fram i en gjennomgang av 35 studier, som blant annet ...Publikasjon|Mat|MiljøMiljøgifter i matMat er en kilde til miljøgifter. Et tiltak for å redusere enkelte skadelige stoffer, og samtidig følge anbefalte kostholdsråd, er å velge økologisk mat. Dette kommer fram i en internasjonal ...Fagartikkel|MatMatproduksjon og kosthold i et bærekraftperspektivNORSØK har gitt ut en rapport om mat og bærekraft. Rapporten tar utgangspunkt i det norske ressursgrunnlaget for å produsere mat, og vurderer det faglige grunnlaget for Matvalgets seks råd ...Publikasjon|MatRedusert sjanse for kreft med økologisk mat?Resultatene fra en fransk studie viser at antall krefttilfeller blant deltagerne i observasjonsperioden var lavere for dem som spiste mye økologisk mat, sammenlignet med dem som spiste lite økologisk mat.Fagartikkel|Landbruk|MatØkologisk mat - bedre enn ikke-økologisk mat?Det er umulig å svare et generelt ja eller nei på spørsmålet om økologisk mat er bedre eller sunnere enn annen mat ut fra den forskningen som fins i dag. ...Publikasjon|MatEt bærekraftig matvalgDersom du lager mat til mange, kan du virkelig være med å utgjøre en forskjell. Du kan støtte opp om bærekraftig produksjon, øke etterspørselen etter miljøvennlige råvarer og bidra til ...Publikasjon|Landbruk|MiljøØkologisk landbruk kan fø verdens befolkning i framtidaØkologisk landbruk kan fø verdens befolkning i framtida på en bærekraftig måte hvis kjøttforbruk og matsvinn reduseres. Dette hevder forskere som har vurdert ulike sider ved landbruket sammen med resten ...Fagartikkel|Landbruk|MatKjøtt kan være en del av et ressursvennlig kosthold i et land hvor det er lettere å dyrke gras enn kornKjøtt kan være en del av et ressursvennlig kosthold i et land hvor det er lettere å dyrke gras enn korn. Men da må kjøttforbruket være så lite at det ...Publikasjon|MiljøKlimagassutslipp fra økologisk produserte varerAnimalske matvarer bidrar med høyere utslipp av klimagasser enn vegetabilsk mat. Økologisk mat gir reduserte utslipp.Se alle emneord