Emneord: Økologisk matPublikasjon|Landbruk|MatOffentlige innkjøp kan bidra til mer økologisk produksjonHvordan fungerer offentlig innkjøp av økologisk mat som politisk styringsinstrument i Sverige? Dette spørsmålet stilles i en avhandling fra Umeå Universitet.Fagartikkel|Landbruk|Mat|MiljøØkologisk diett ga mindre rester av sprøytemidler i urinEngelske studenter som spiste konvensjonell mat i England, drog til Kreta på kurs. Alle skiftet til middelhavsdiett. De som samtidig skiftet til økologisk mat fikk mindre rester av kjemiske sprøytemidler ...Nyhet|Landbruk|MatKostholdsstudier viser positivt resultat ved bruk av økologisk matFlere langvarige kostholdsstudier viser positive helseeffekter av å spise økologisk mat sammenlignet med et kosthold med konvensjonell mat. Dette kommer fram i en gjennomgang av 35 studier, som blant annet ...Nyhet|LandbrukPersonlighet har betydning for forbruk av og interesse for økologisk matEn norsk studie viser at mennesker som er åpne for nye idéer og erfaringer er mer tilbøyelige til å kjøpe, og betale mer for økologisk mat.Publikasjon|Mat|MiljøMiljøgifter i matMat er en kilde til miljøgifter. Et tiltak for å redusere enkelte skadelige stoffer, og samtidig følge anbefalte kostholdsråd, er å velge økologisk mat. Dette kommer fram i en internasjonal ...Fagartikkel|Landbruk|MatØkomat i hovedstaden - det skjer nåOslo er kåret til Europas miljøhovedstad i 2019. Kommunen skriver på hjemmesida: «Dette betyr at Oslo er en av Europas mest ambisiøse og handlekraftige byer innen miljø og klima, og ...Publikasjon|MatRedusert sjanse for kreft med økologisk mat?Resultatene fra en fransk studie viser at antall krefttilfeller blant deltagerne i observasjonsperioden var lavere for dem som spiste mye økologisk mat, sammenlignet med dem som spiste lite økologisk mat.Publikasjon|LandbrukNasjonal strategi for økologisk jordbruk 2018-2030Stortinget har vedtatt en ny nasjonal strategi for økologisk landbruk. Den erstatter «Handlingsplan for å nå målet om 15 prosent økologisk produksjon og forbruk innen 2020 – Økonomisk, agronomisk - økologisk!»Fagartikkel|Landbruk|MatØkologisk mat - bedre enn ikke-økologisk mat?Det er umulig å svare et generelt ja eller nei på spørsmålet om økologisk mat er bedre eller sunnere enn annen mat ut fra den forskningen som fins i dag. ...Fagartikkel|MatØkologisk omlegging i storkjøkken - endring gjennom lagarbeidAlle kjøkken har sine særtrekk og sine spesielle vilkår.Fagartikkel|MatStrategier for omlegging til økologisk i storkjøkkenHvorfor legge om til økologisk? Her stiller vi spørsmålet: Hvordan? Publikasjon|MatEt bærekraftig matvalgDersom du lager mat til mange, kan du virkelig være med å utgjøre en forskjell. Du kan støtte opp om bærekraftig produksjon, øke etterspørselen etter miljøvennlige råvarer og bidra til ...Nyhet|Landbruk|MatInspirerende å se hva de har fått til i Danmark– Det er utrolig inspirerende å se hva de har fått til i Danmark, som har tatt fatt i hele verdikjeden og fått til et bredt samarbeid, sier Børre Solberg, ...Publikasjon|Landbruk|MatLavere risiko for overvekt og fedme med økologisk matEt kosthold basert på mye økologisk mat gav lavere risiko for overvekt og fedme over tid i en stor, fransk kostholdsundersøkelse.Publikasjon|Landbruk|MatØkologisk mat øker i NordenOmsetning av økologisk mat øker i alle de nordiske landene, men utgangspunktene er svært forskjelligePublikasjon|Landbruk|MatPositive effekter av omlegging til økologisk matEn omlegging til økologisk mat i storkjøkken krever innsats og eierskapsfølelse hos de ansatte, og fører med seg flere positive effekter enn bare servering av økologisk mat.Publikasjon|LandbrukØkologisk forbruk og marked i DanmarkDen økologiske forbrukeren er identifisert i dansk forskningsprosjekt.Se alle emneord