FagartiklerFagartikkel|LandbrukArealer og produksjonerType produksjon(er) og hva en har til rådighet av arealer, redskap og bygninger kan ha mye å si for omlegging. I tillegg kommer behovet for arbeidskraft og tidsbruk.Fagartikkel|Landbruk|Mat|MiljøEffekter av kjemisk-syntetiske sprøytemidlerMattilsynet analyserer matvarer for rester av kjemisk-syntetiske sprøytemidler, og finner årlig flere prøver med rester over og under grenseverdiene. I tillegg til ønsket effekt av midlene på ulike skadegjørere kan ...Fagartikkel|HageBygg nyttedyrhoteller i frukthagenBygg nyttedyrhoteller for å legge til rette for det biologiske magfoldet i frukthagen.Fagartikkel|Landbruk|MiljøHvor mye nitrogen blir tilgjengelig ved biologisk nitrogenfiksering?For å kunne lage en god gjødslingsplan for økologisk drevne garder er det viktig å kjenne til omtrentlig mengde nitrogen som samles fra lufta på den aktuelle gard.Fagartikkel|LandbrukUnderjordisk gjødselfabrikk - Biologisk nitrogen-fikseringBiologisk nitrogenfiksering er naturens egen gjødselfabrikk. Plantetilgjengelig nitrogen blir produsert i belgvekstenes rotknoller. Som gardbruker kan du bidra til best mulig produksjonsforhold, og sørge for at tilgjengelig nitrogen kommer til ...Fagartikkel|LandbrukGrønfôrDet er mange årsaker til at dyrking av grønfôr kan tilrådast.Fagartikkel|MiljøDet store nitrogen-kretsløpetNitrogen er et livsnødvendig næringsstoff og en viktig del av det naturlige næringskretsløpet. Men kommer det på avveie, kan det gi store forurensingsproblemer, ikke minst i ...Fagartikkel|LandbrukOppstalling av kviger til mjølkeproduksjonForholdene i husdyrrommet skal være tilpasset dyras naturlige behov og instinkter, som f.eks. behovet for tilstrekkelig bevegelsesfrihet for å unngå unødig stress.Fagartikkel|LandbrukFôring og fôrplaner for kalvResultatet i kalvefôringa er i stor grad knyttet til det arbeidet røkteren gjør og det miljøet kalven blir tilbudt. En fôrplan er ment som en rettesnor i fôringa. Både dyr ...Fagartikkel|LandbrukVeien til drøvtyggerI kalveoppdrett er det svært viktig at kalven utvikler seg til å bli en stabil og god drøvtygger så raskt som mulig.Fagartikkel|LandbrukSyrning av mjølk til kalv ved hjelp av bakteriekulturRiktig syrna mjølk gir ein stabil effekt i kalvens mage og tarm. Den sure mjølka gjer det vanskelegare for sjukdomsframkallande bakteriar å formeire seg og dermed påføre kalven sjukdom og ...Fagartikkel|LandbrukOppstalling av kalvenI både konvensjonell og økologisk mjølkeproduksjon skal vi ha fokus på god dyrevelferd i alle ledda i produksjonen. Kalvane er ein viktig del av besetninga, og eit godt kalvehald gir ...Fagartikkel|LandbrukFôring og fôrplaner for kvigerGodt stell og god fôring av kvigene fra de er nyfødte og fram til de selv skal kalve har stor betydning for mjølkeytelse og økonomi i mjølkeproduksjonen. Oppdrett av rekrutteringskviger ...Fagartikkel|LandbrukSjukdom hos mjølkekyrVed feil fôring er det fare for fôringsrelaterte sjukdommer.Fagartikkel|LandbrukOvergang fra konvensjonell til økologisk fôringDersom omlegging fra konvensjonell til økologisk mjølkeproduksjon medfører at en ønsker reduksjon i ytelsen bør en starte med kvigene.Fagartikkel|LandbrukFôring og mjølkekvalitetGod mjølkekvalitet er en forutsetning for at forbrukerne vil kjøpe mjølkeproduktene.Fagartikkel|LandbrukFôring og fôrplaner til mjølkekyrGrovfôrkvaliteten er av stor betydning for å kunne dekke mjølkekyrnes næringsbehov ved ulike dagsytelser og samtidig være innenfor regelverket for økologisk produksjon.Fagartikkel|LandbrukValg av kalvingssesongKalvingssesong bør først og fremst velges ut fra når en har størst tilgang på energirikt fôr.Fagartikkel|LandbrukGrovfôropptak i økologisk mjølkeproduksjonI økologisk mjølkeproduksjon er det viktig å legge forholdene til rette for størst mulig grovfôropptak.Fagartikkel|LandbrukBehov for energi, protein, mineraler og vitaminer hos mjølkekyrBehov for energi og protein er avhengig av dyras størrelse, vekst, avdråttsnivå og innholdet av fett, protein og laktose i mjølka.Fagartikkel|LandbrukDyrevelferd storfeGod dyrevelferd i økologisk produksjon inneber ikkje berre god helse, men å ta vare på dyra sin eigenart og legge til rette for at dei skal få utfalde seg i ...Fagartikkel|LandbrukHaustetidspunkt i engVal av slåttetid avhenger av kva fôret skal brukast til.Fagartikkel|LandbrukKonsekvensar av haustetidspunkt for avling og kvalitetVal av haustetidspunkt har betyding for både avlingsmengde og fôrkvalitet. Tørrstoff-, energi-, protein- og sukkerinnhaldet i fôret er direkte påverka av haustetidspunktet. Fordøyeligheten til fôret blir også påverka av ...Fagartikkel|LandbrukVekstskifte i økologisk korndyrkingVekstskifte er sentralt i økologisk korndyrking. Næringsforsyning, jordstruktur og plantevern skal ivaretas gjennom å skifte mellom ulike vekster på samme jordteig. Kornplantene tærer på moldinnholdet i jorda.Fagartikkel|LandbrukGeitGod dyrevelferd i økologisk produksjon inneber ikkje berre god helse, men å ta vare på dyra sin eigenart og legge til rette for at dei skal få utfalde seg i ...Fagartikkel|LandbrukGrisGod dyrevelferd i økologisk produksjon inneber ikkje berre god helse, men også å ta vare på dyras eigenart og legge til rette for at dei skal få utfalde seg i ...Fagartikkel|LandbrukProteinforsyningEi særleg utfordring i økologisk husdyrproduksjon er tilgang til proteinrikt fôr. Ekstrahert soya er den viktigaste proteinkjelda i konvensjonelt landbruk. Dette kan ikkje brukast i økologisk produksjon på grunn av ...Fagartikkel|LandbrukHøner er sosiale dyrI økologisk husdyrhald legg ein vekt på at dyr er sosiale.Fagartikkel|LandbrukBondebønnerBondebønne er en gammel kulturplante fra middelhavsområdet som ble dyrket av egyptere, romere og grekere. Hos bondebønner anvendes, i motsetning til alminnelige grønne bønner, bare kjernene og ikke ...Fagartikkel|LandbrukNæring og tæringDet er viktig å belyse langtidseffektene av å gjødsle lite, men likevel ta ut forholdsvis mye av jorda.Fagartikkel|Landbruk|MiljøKorleis jord har blitt dannaVi deler ofte jorda inn etter måten ho er blitt til på. Ei slik inndeling kan fortelje oss mykje om eigenskapane til jorda. Fagartikkel|LandbrukOrganisk materiale og tolking av dataFor økobonden kan det ha en spesiell interesse å undersøke jordas innhold av organisk materiale.Fagartikkel|LandbrukGjødslingsplanleggingGjødslingsplanlegging på garden er viktig for å utnytte gardens næringsressurser optimalt, men også for å vurdere om det er nødvendig å tilføre næring utenfra. Samtidig er gjødslingsplanlegging viktig for å ...Fagartikkel|LandbrukFast gjødselDet vi kaller tørr gjødsel, har et tørrstoffinnhold på 18-20 % og oppover. I praksis har den såkalte faste gjødsla ofte et langt lavere tørrstoffinnhold. I de fleste storfefjøs med skilt ...Fagartikkel|LandbrukJordvannVann påvirker næringsomsetningen i jorda og plantenes opptak av næring. Jordvæska inneholder næringsstoffer som ikke er bundet til jordfraksjoner eller jordorganismer. Næringsstoffene når planterøttene gjennom fri vannstrømming, gjennom jordorganismer og/ ...Fagartikkel|LandbrukTomatTomatplanten kjem opprinneleg frå Sør-Amerika. I Norge starta tomatdyrkinga etter 1900, og er i dag den største kulturen i veksthus. Tomatplanta høyrer til søtvierfamilien og står nær ...« Forrige side12…12131415Neste side »